Yoghurtijsjes

Zonnige dag op de planning? Dan is dit de ideale gezonde snack. Maak ze de ochtend zelf of de dag ervoor en na vier uurtjes kan je lekker smullen.

Heb jij bij het eten van gewoon ijs snel last van een opgeblazen buik, dan zijn deze ijsjes je redding. Met Griekse yoghurt als hoofdingrediënt zit je helemaal goed voor een onschuldige verfrissing. En het leukste is dat je ze kan maken met alle smaken die je zelf maar wilt. En wil je echt gaan voor een smaakbommetje? Maak ze dan met yoghurt met een smaakje zoals vanille of amandel. Succes gegarandeerd!


Yoghurtijsjes met fruit naar keuze (Ijsvormpjes voor 6 frisco's)

100 g vruchten/fruit naar keuze (ik gebruikte braambessen)

3 el honing

350 g Griekse yoghurt


1. Mix je fruit fijn

2. Indien je niet graag pitjes hebt kan je het even door de zeef halen, anders gebruik je het gewoon zo. Ik vind de pitjes zeker niet storend.

3. Roer er de honing door. Voeg gerust meer honing toe als je het zoeter wilt.

4. Roer de Griekse yoghurt door je gemixte fruit en roer door elkaar. Dit moet niet mooi egaal geroerd worden, het is best mooi als je de verschillende texturen nog ziet in de ijsjes.

5. Vul je ijsvormpjes met het mengsel, plaats er de steeltjes in en zet minstens 4 uur in de vriezer.