Walnoten-Chocoladetaart

Cranberries, chocolade en walnoten: perfect voor deze koude winterdagen!

Ik kreeg een volledige zak walnoten cadeau van een vriendin waarvan ik met grote mond claimde dat ik er iets lekkers van ging maken. Maar wat?

Na wat opzoekwerk wist ik dat zeker een combinatie met chocolade wou maken. En toch ontbrak er nog iets. Eerst dacht ik frambozen of bramen te gebruiken in combinatie met de chocolade en de walnoten. Tot ik een recept tegenkwam met cranberries.

Cranberries zag je ook al terugkomen bij mijn kerststronk van Guylian en ik gebruikte ze daar om dezelfde reden. Ze zijn redelijk zuur van smaak en net daarom zooooo lekker in combinatie met pure chocolade. De smaken complementeren perfect.

Deze taart smaakt nog dat beetje beter wanneer het buiten ondertussen lekker koud is.

Ik gebruikte bladerdeeg voor deze taart. Zoals ik al eerder zei, durf ik me (nog) niet wagen aan het zelf maken van bladerdeeg. Daarom neem ik steeds voorverpakt bladerdeeg bij het bakken. Deze taart zou ook heel lekker zijn met kruimeldeeg. Je kiest zelf wat je hierbij het lekkerste vindt.


Chocolade-Walnotentaart met cranberries (1 bakvorm van +/- 26 cm diameter)

Voorbereiding: 20 min l Bakken: 30 minuten


1 vel bladerdeeg

3 grote eieren

150 g suiker

120 g boter

3 el zelfrijzende bloem

150 g walnoten (grof gehakt)

150 g cranberries (vers of bevrozen)

150 g pure chocolade grof gehakt (of melkchocolade indien je dat liever hebt)

2 el rum

1. Haal je bladerdeeg 10 minuten op voorhand uit de koelkast en rol het al open.

2. Warm je oven alvast voor op 180° C.

3. Leg je bladerdeeg in de bakvorm (normaal zit er een bakpapier aan) en prik enkele gaatjes met een vork.

4. Indien je deeg boven de bakvorm komt kan je dit makkelijk afsnijden met een mesje of zelfs afknippen met een schaar.

5. Doe de eieren in een mengkom en voeg de suiker al kloppend toe.

6. Smelt de boter en voeg dit toe aan het eiermengsel.

7. Voeg beetje bij beetje de zelfrijzende bloem toe en meng alles tot een homogeen mengsel.

8. Voeg de gehakte walnoten, chocolade en cranberries toe en roer dit voorzichtig onder het deeg.

9. Giet het deeg in het bladerdeeg.

10. Bak de taart gedurende ongeveer 30 minuten. De bovenkant moet mooi goudbruin zijn. Indien je denkt dat de taart nog niet voldoende gebakken is, laat ze dan nog 5 minuten langer bakken.

Et voila, een lekker winters taartje waar iedereen gegarandeerd van smult!


Ook hier viel de taart in de smaak.