pompoenmuffins

yes yes, pompoenseizoen. De herfst is echt mijn fa-vo-riete seizoen. Niet alleen vanwege de modetrends, maar oh boy vooral vanwege de seizoensproducten.

Ik eet meestal gewoon butternut wanneer ik iets kook met pompoen. deze keer ben ik echter aan de slag gegaan met de Crown Prince pompoen. Dit is de blauw-grijze pompoen die je soms in de winkels ziet liggen. Misschien niet de beste pompoen om in een dessert te verwerken, maar ik ben toch tevreden met het resultaat.

Ik gooide wat chocoladestukjes in deze muffins en de combinatie met pompoen is echt goddelijk. Zin om aan de slag te gaan?


Pompoenmuffins met chocolade (12 stuks)

Bereiding: 25 min I Bakken: 20 min


2 eieren

200 g kristalsuiker

240 g pompoen

175 ml zonnebloemolie

200 g patisseriebloem

1 tl baking soda

1 tl bakpoeder

1 tl kaneel

1 tl nootmuskaat

1 tl gember

100 g chocoladedruppels (ik gebruikte pure chocolade)


1. Snijd de pompoen in stukjes, verwijder de pitten en de schil.

2. Kook de pompoenblokjes tot ze gaar zijn

3. Pureer de pompoen en zet even opzij.

4. Zet je oven alvast aan op 200°Een zet je muffinvorm klaar met vormpjes of knip bakpapier op maat (zoals ik deed).

5. Neem een mengkom en doe hier de eieren, suiker, pompoen en olie in.

6. Klop alles goed door elkaar tot je een mooi geheel hebt.

7. Neem een andere mengkom en doe hier bloem, baking soda, bakpoeder, zout en de kruiden bij.

8. Voeg nu de droge ingrediënten zachtjes bij de natte terwijl je alles goed mengt.

9. Als laatste voeg je de chocoladedruppels toe en roer alles nogmaals goed door elkaar.

10. Vul de vormpjes en leg nog enkele chocoladestukjes bovenop de gevulde vormen.

11. Zet 20 minuten in de oven. Test even met een prikker of je muffins klaar zijn.

12. Laat nog 10 minuutjes afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.

Smullen maar!


Geïnspireerd op een recept van 'The girl who ate everything'