Pindakaastaartjes met Oreo

Oreo, pindakaasmousse en chocolade, what's not to like? Deze triple deliciousness kan je gewoon niet missen.

Ik was dit recept een beetje vergeten eigenlijk. Ik maakte deze taartjes al in december voor een van mijn beste vriendinnetjes, maar met alle feestelijke desserts op het einde van het jaar vergat ik ze te posten. Ik begrijp echt niet kan want dit is echt een van de beste taartjes die ik ooit maakte, al zeg ik het zelf. Deze taartjes zijn geïnspireerd op een Amerikaans recept en dat zal je snel merken. Er wordt nogal wat gebruik gemaakt van de microgolfoven. Je kan dit volgens mij ook allemaal op een vuurtje doen, maar dat vraagt wat meer tijd.

Laat ons nog even terugkomen op de smaakcombinatie van dit taartje. alsof de Oreobodem getopt met pindakaas nog niet genoeg zijn, krijg je ook nog eens een lekker zoete chocoladevulling wanneer je er een hap van neemt. Je taartje bestaat dus eigenlijk uit drie delen, en het is niet eens zo heel moeilijk om het te maken. Met een beetje geduld en liefde lukt alles. Klaar om te proberen?

Pindakaastaartjes met Oreobodem en chocolade (4 vormpjes van +/- 12 cm) Bodem: 20 min l Vulling: 25 minuten l Mousse: 30 minuten

Bodem

16 oreokoekjes

40 g gesmolten boter

Chocoladevulling

170 g melkchocolade

120 ml room (minstens 35% VG)

1 tl honing

1 tl vanille-extract

Pindakaasmousse

225 g pindakaas

420 ml room (minstens 35% VG)

65 g bloemsuiker 1. Warm je oven alvast voor op 180° en knip 4 bodempjes bakpapier uit.

2. Doe de oreokoekjes in de blender en mix heel fijn.

3. Voeg de gesmolten boter toe en mix nogmaals tot de koekjes zacht zijn.

4. Verdeel het koekjesmengsel over de bodempjes en duw goed aan. Vergeet de randjes niet.

5. Bak ongeveer 5 minuten (of tot je ziet dat er een stevige bodem gevormd is).

6. Laat volledig afkoelen. 7. Neem een kom voor de microgolf en doe er de chocolade, room, honing en vanille in.

8. Zet ongeveer 1,5 minuten in de microgolf en roer vervolgens tot de chocolade door de room smelt en een mooi glad mengsel vormt.

9. Doe 1/4 van het mengsel in een potje en zet in de koelkast.

10. De andere 3/4 van het mengsel verdeel je over de afgekoelde bodempjes.

11. Zet deze bodempjes nu in de vriezer.

Je kan de bodempjes een nachtje laten staan en de volgende dag de mousse maken en de taartjes afwerken, of je maakt de mousse terwijl ze in de vriezer zitten en werkt ze de dag zelf nog af. Je kan zelf wat plannen hoe je dit aanpakt.

12. Neem een microgolf bestendige kom en doe er de pindakaas en 180 ml room in.

13. Verwarm telkens 20 seconden en roer vervolgens even door elkaar. Herhaal dit tot de boter gesmolten is.

14. Zet dit even opzij zodat het wat kan afkoelen.

15. Doe de andere 240 ml room samen met het poedersuiker in een kom en mix op hoge snelheid tot het mooi dik wordt, maar nog geen pieken vormt.

16. Vouw de opgeklopte room zachtjes onder de afgekoelde pindakaas en meng heel voorzichtig tot je een mooi homogeen mengsel hebt.

17. Lepel de mousse over de gekoelde chocoladelaag in de bodempjes.

18. Laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast. 19. Neem de chocolade uit de koelkast die we afzonderlijke in een potje deden.

20. Roer heel eventjes los.

21. Drizzle de chocolade over de taartjes.

22. Et voila, je maakte net de beste taartjes ooit!

Je kan deze taartjes tot 2 dagen in de koelkast bewaren als je ze goed afdekt.


Dit recept werd gemaakt door Handle the Heat.