Oreo cheesecake

Oreo + Cheesecake = Heaven

Geef toe, meer moeten we toch niet hebben? Een lekker luchtige cheesecake gecombineerd met onze favoriete Amerikaanse koekjes. Het water loopt met alweer in de mond.

Je kan echt duizend verschillende variaties maken met cheesecake, maar Oreo behoort zonder twijfel tot een van mijn favorieten. De frisse toets van de cheesecake in combinatie met de volle smaak van Oreo, meer moet een mens toch niet hebben.

We moeten wel toegeven, deze taart is een echte bom! Zowel de bodem, vulling en topping bevatten oreo. Maar he, dat mag best wel eens toch?

Oreo Cheesecake (springvorm van +/- 24 cm)


3 rollen Oreo's

75g boter

600g philadelphia

125 g zure room

2 el patisseriebloem

120g kristalsuiker

3 eieren


1. Boter je springvorm goed in en bedek de bodem met een op maat geknipt bakpapier. Knip ook enkele stroken om de beboterde zijkanten mee te bedekken.

2. Doe 1 volledige rol oreo + een halve rol in een blender en verkruimel de koekjes. (Of doe ze in een diepvrieszakje en rol ze tot kruimels met de deegrol)

3. Smelt de boter in de magnetron. Doe dit op lage stand en per 15 seconden. Roer telkens tussendoor.

4. Meng de gesmolten boter onder de verkruimelde koekjes en roer goed door elkaar tot alle boter is opgenomen.

5. Bedek de bodem van je vorm met dit mengsel en druk goed aan. Zorg dat de bodem mooi gelijk verdeeld is.

6. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

7. Zet je oven ondertussen alvast aan op 170°C.

8. Klop de philadelphia los en voeg er de zure room aan toe.

9. Voeg een voor een de eieren toe. Roer steeds goed door tot het ei volledig opgenomen is voor je het volgende toevoegt.

10. Voeg de suiker en de bloem toe en roer tot je een mooi glad mengsel hebt.

11. Verkruimel de overblijvende Oreo's en roer hier ongeveer 3/4 van door de vulling.

12. Giet de vulling nu in de springvorm.

13. Zet 25 minuutjes in een voorverwarmde oven.

Na 25 minuten kan je testen of de cheesecake klaar is. Als je lichtjes met de vorm beweegt mag het in het midden nog wat bewegen, zonder dat de taart nog lopend is. Is de taart nog niet klaar? Laat hem dan nog 10 minuutjes bakken. Hou de cheesecake wel wat in het oog.

14. Strooi de overgebleven verkruimelde Oreo's over de cheesecake en laat hem een uurtje afkoelen op kamertemperatuur en vervolgens een uurtje in de koelkast.

15. Verwijder de vorm pas als hij uit de koelkast komt.

Heb je dit recept geprobeerd? Tag Tarte Bon Bon op Instagram of Facebook en gebruik de hashtag #tartebonbon. Zo kan ik jouw creatie bewonderen en delen.