Nicecream met mango

De zomer komt eraan en af en toe kunnen we dat al goed voelen in België. Als het niet zo een aanslag op mijn lichaam zou zijn at ik elke dag ijsjes. En liefst met chocoladesaus, slagroom en gekleurde bolletjes. Maar jammer genoeg moet ik het ook soms wat gezonder doen, maar dat wil nog niet zeggen dat we niet meer mogen genieten toch?

Van deze variant mag je gerust wat schepjes meer eten zonder je schuldig te moeten voelen. Nicecream (of Nanacream) heeft een basis van bevroren banaan en daarna voeg je er gewoon aan toe wat je zelf wilt.

Ik ging voor de versie banaan-mango met topping van chocolade en kokos. Je kan hier zo ver in gaan als je zelf maar kan bedenken. Probeer het gewoon gezond te houden. Waarom maak je anders deze Nicecream?


Mango nice cream met kokos-chocoladetopping (1 potje)


1 rijpe banaan

1/2 mango

Kokosschaafsel (naar eigen smaak)

Pure chocolade (naar eigen smaak)


Voorbereiding: Haal de bananen uit hun schil en vries ze in een potje of diepvrieszakje in. Laat ze minstens 3u in de vriezer zitten.


1. Haal de bevroren banaan uit de vriezer en doe in een foodprocessor of blender. (zorg dat je blender dit wel aankan, bevroren banaan is best hard. Of wacht tot het iets zachter geworden is)

2. Snijd de mango in blokjes en voeg dit toe aan de banaan.

3. Doe in een potje en voeg de topping naar keuze toe.

4. Eet snel op voor het smelt.


Heerlijke gezonde verkoeling gegarandeerd.

Welke variant heb jij al gemaakt?