Healthy appelcake

Appelcake krijg je altijd aan mij verkocht. Jammer krijg je er ook de suikers en calorieën bij. Daarom deze gezonde versie.

Enjoy!


Appelcake met verse kaas & kokosbloesemsuiker (1 lange cake)


2 appels

180 gr speltbloem (of zelfrijzende bloem)

5 el kokosbloesemsuiker

1 tl bakpoeder

Snufje zout

3 eieren

0,5 zakje vanillesuiker

375 gr verse kaas (0% VG)

120 g boter

2 el honing


1. warm de oven op op 180°C en bekleed je bakvorm alvast met bakpapier.

2. Doe bloem, suiker & bakpoeder samen in een kom en roer door elkaar.

3. Klop de eieren samen met de vanillesuiker luchtig op.

4. Voeg de verse kaas toe en roer zacht door elkaar.

5. Voeg het ei-kaasmengesel toe aan het bloemmengsel en roer tot een gladde massa.

6. Smelt de boter en voeg dit toe aan je deeg.

7. Schil de appel en snijd de ene in blokjes en de andere in schijfjes.

8. Roer de blokjes door het deeg.

9. Giet alles in je bakvorm en duw de appelschijfjes bovenaan in het deeg.

10. Laat de cake 50 minuten bakken. Haal uit de oven en laat nog 30 min afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.


Doordat dit een iets andere samenstelling is, zal de cake iets natter zijn dan een klassieke appelcake.