Gezonde Pompoenkoekjes

Ik maakte deze koekjes enkele dagen geleden en kan gewoon niet wachten om het recept te delen, zo lekker is het!

Deze koekjes zijn niet alleen suuuupermakkelijk, ze zijn ook suuuuuupergezond. Echt waar!


Het ingrediënt dat ze zo lekker zoet maakt zonder (veel) suiker te moeten gebruiken is pompoen! Pompoen is mijn nieuwste ontdekking om gezonde snacks en hapjes mee te maken. Het is even een hele karwei om het te snijden en de pitten te verwijderen natuurlijk. In sommige winkels vind je nu ook voorgesneden pompoen. Lekker handig!

Ik koos als topping pure chocoladedruppels en walnoot. Je kan natuurlijk volledig zelf kiezen wat je wilt. Je kan ze ook gewoon zonder topping eten.

Zal ik jullie ook even het secret ingredient verklappen? Naast veel liefde dan. Net voor je balletjes gaat maken doe je er 2 lepels pindakaas of andere notenpasta onder (en nee, nutella telt niet mee).

Nog even dit:

- je kan dit recept heel makkelijk glutenvrij maken door glutenvrije pindakaas en havermout te gebruiken.

- Ben je geen fan van kokosbloesemsuiker? Je kan het gezond houden door stevia te gebruiken en eventueel honing toe te voegen zelfs.

Oke, hier gaan we!


Gezonde pompoenkoekjes (1 bakplaat vol)

Bereiding: 10 min l Bakken: 15 min l + eventueel snijden pompoen


180 g havermout

150 g pompoen

60 g kokosbloesemsuiker

40 g pindakaas


Topping naar keuze. Ik koos voor chocoladedruppels en walnoot.


1. Indien je verse pompoen gebruikt moet je deze uiteraard eerst snijden en ontpitten; Dit duurt eventjes, maar je kan dit daarna invriezen om later nog te gebruiken.

2. Kook je pompoen tot je er makkelijk kan doorprikken.

3. Warm je oven alvast voor op 180° en leg een bakpapier op je bakplaat.

4. Plet de pompoen.

5. Doe de havermout en de kokosbloesemsuiker erbij en meng goed door elkaar.

6. Schep er 2 grote lepels pindakaas (+/- 40 g) door en meng nog eens goed door elkaar.

7. Voeg een snuifje zout toe.

8. Rol balletjes van de gewenste grootte en leg ze op de bakplaat. Druk ze dan een beetje plat zodat een mooi koekje gevormd wordt.

9. Voeg je topping naar keuze toe.

10. Zet 15 minuten in de warme oven

Et voila, zo simpel is het. En je hoeft je niet schuldig te voelen als je er twee neemt ;-).


Voor deze koekjes paste ik dit recept aan naar mijn eigen smaken.