Gevulde French Toast


Alweer een lekker ontbijtidee voor het weekend. Niet 1 maar 2 soorten vullingen: zoete krieken en appel-kaneel.

French Toast of Wentelteefjes staan ook wel gekend als verloren brood. Ideaal voor wanneer je brood niet meer zo vers is en je het liever niet in de vuilbak gooit. Ik heb zelf wat geëxperimenteerd met dit recept en dan vooral naar het soort brood toe. Hoewel ik geen fan ben van rozijnenbrood is het hier echt perfect geschikt voor.

De zoete smaak van de rozijnen gaat perfect bij de vullingen.

We gaan gewoon onmiddellijk overgaan naar het recept want ze zijn echt té lekker om waar te zijn.


French Toast met 2 soorten zoete vulling (1 driehoekje van elke soort voor 2 pers.)

Bereiding: 30 min


4 vierkante sneden rozijnenbrood

1 ei

125 ml melk

1 appel

1- 2 tl kaneel (naar eigen smaak)

1 pot krieken op siroop

Bloemsuiker


1. Doe de melk in een diep bord.

2. Doe het ei ook in een diep bord en klop het los.

3. Doe je krieken in een hittebestendige kom en zet even in de microgolf zodat je ze wat kan opwarmen.

4. Snijd ondertussen je appel in fijne schijfjes en doe er de kaneel over.

3. Neem een grote snijplank/bord om op te werken.

4. Dompel de eerste snede eerst in de melk en vervolgens in het ei en leg op je werkplank/bord.

5. Schep er een mooi laagje krieken op.

6. Dompel de tweede snede ook in de melk en vervolgens in het ei en leg deze op de bedekte snede.

7. Verhit een koekenpan met een beetje boter en leg het gevulde brood hier voorzichtig in.

8. Laat 2 minuten bakken en draai dan voorzichtig om. Gebruik een schepspaan en een vork om alles samen te houden.

9. Je brood is klaar wanneer er een mooi goudbruin kantje zichtbaar is aan beide zijden.

10. Leg je gebakken brood op een bord en snijdt het in 2 gelijke driehoeken.

11. Doe nu het zelfde met de andere 2 sneden maar vul met schijfjes appel.

12. Dien op met bloemsuiker.

13. Smakelijk!