Double Chocolate Brownies

Geef toe, aan een zalige brownie kan niemand weerstaan. Zeker als ze lekker rijkelijke gevuld zijn. Dat is alvast gebleken toen ik ze de eerste keer maakte voor mijn collega’s. Mijn vriend dacht ’s avonds nog wel van de overschot te eten. Had hij even pech! Op enkele uren waren mijn schotels helemaal leeg.

De brownies leunen heel hard toe naar een soort chocoladereep in dat opzicht dat ze niet zo dik worden als de klassieke brownie.


We gebruiken hier niet enkel pure chocolade, maar ook witte chocolade mag erbij. Daarnaast voegen we ook wat gehakte walnoten toe. Dit maakt het echt verrassend lekker.

Ben je geen fan van walnoten? Vervang ze dan door fijngehakte amandelen. Succes gegarandeerd!. In plaats van vanille-extract kan je dan ook amandelextract gebruiken.

Het geheim om ze lekker luchtig te maken, ligt hem in de laatste stap van het recept. De opgeklopte eieren en de chocolade moet je echt onder de rest van het deeg spatelen Klop achteraf zeker je lepel niet af tegen de mengkom. Zo blijft je deeg lekker luchtig.


En weet je wat het beste is aan dit recept? Je tovert ze op tafel binnen een halfuurtje. Zet je ingrediënten op voorhand klaar om geen foutjes te maken. Zo verlies je ook geen tijd tijdens het bakken.

Honger? Lees snel verder voor het recept.


Recept Double Chocolate Brownies (1 bakvorm van ongeveer 30x20)

200 g pure chocolade

50 g boter

125 g bruine suiker

1 tl vanille-extract

60 g bloem

1 tl bakpoeder

30 g cacaopoeder

Een snuifje zout

50 g witte chocolade

50 g walnoten

2 eieren opgeklopt


1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakblik van 20x30 in en bekleed hem vervolgens met bakpapier.

2. Smelt 100 g pure chocolade met de 50 g boter au bain marie en laat het mengsel staan terwijl je de rest van het deeg maakt.

3. Meng de bruine suiker, vanille-extract, bloem, bakpoeder, cacao en zout tot een egaal poeder.

4. Hak de andere 100 g pure chocolade, de witte chocolade en de walnoten fijn en roer deze door het poedermengsel.

5. Klop de eieren luchtig op. Wanneer je denkt dat ze klaar zijn, klop dan nog even 2 minuten bij. Gewoon, voor de zekerheid. ;-)

6. Spatel de opgeklopte eieren en de gesmolten chocolade met boter voorzichtig onder de andere ingrediënten.

7. Giet alles in de bakvorm en duw voorzichtig met een spatel het deeg goed tot in de hoeken.

8. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

9. Laat even afkoelen.

10. Smullen maar!


Recept uit Homebaked - Yvette Van Boven