crumble van rabarber & appel

Een van de dingen dat ik dringend moet gaan leren is stoppen met altijd téveel te kopen. Ik wou één receptje met rabarber uitproberen en kwam om een of andere reden thuis met 2kg rabarber. Tjah... Op zoek naar nog een receptje dan maar.


Ik wou eigenlijk al een tijdje rabarber eens proberen te verwerken in mijn ontbijt. Ik had eerst mijn zinnen gezet op een gezonde havermout met rabarber, maar ging uiteindelijk door de knieën voor deze crumble van rabarber en appel.


Crumble van rabarber & appel (4 ovenbestendige potjes)

Bereiding: 20 min I Bakken: 30 min


2 appelen

1 rabarberstengel

1/2 citroen

2 à 3 el honing

80 g amandelpoeder

50 g rietsuiker

100 g patisseriebloem

50 g havermout

125 g boter

Amandelschaafsel


1. Indien je de crumble onmiddellijk wil opeten kan je de oven alvast voorverwarmen op 180°. (Je kan de crumble ook voorbereiden en de dag erna bakken, voor het ontbijt bijvoorbeeld.)

2. Was de appels en de rabarber en snijd in gelijke stukken van 2 cm.

3. Meng hier de honing en het sap van de citroen bij.

4. Verdeel het fruit over de potjes.

5. Nu beginnen we aan de eigenlijke crumble.

6. Neem een kom en doe hier het amandelpoeder, rietsuiker, bloem en havermout in.

7. Voeg nu de boter in blokjes toe en kneed alles door elkaar met je handen. Dit wordt lekker kruimelig.

8. Verdeel de crumble over het fruit in de potjes.

9. Strooi nog wat amandelschaafsel over de crumble om af te werken.

10. Zet 30 minuten in de oven. Heerlijk als zondags ontbijtje of bij de koffie.