Cookie Dough Bar

Ben jij ook schuldig aan het eten van al je deeg nog voor je koekjes gebakken zijn? Wat als je koekjes kan maken die nog steeds naar dit ongebakken deeg proeven? Sta je ondertussen al te kwijlen? Lees dan snel verder.

Je hebt even geduld nodig voor je hier van kan smullen, maar het is zoooo makkelijk. Dit kan gewoon niet fout gaan. Het geheim in dit recept is volgens mij de gecondenseerde melk. Ik had hier nog nooit mee gewerkt, maar het smaakt alvast naar meer. En dat mag je best letterlijk nemen. Gecondenseerde melk is melk waarbij het water uit de melk wordt gehaald en er ondertussen suiker aan wordt toegevoegd. Bijna té zoet om je vinger in te steken en te proeven. Bijna he ;-).

Ik waarschuw jullie, deze repen zijn redelijk zwaar en de weerstand om er meerdere te eten is groot.


Cookie Dough Bars (Bakvorm van 20x20)

Bereiding deeg: 30 min l Koelen deel: 3 u l Bereiding topping: 20 min l

Koelen deeg+topping: 1u


120 g boter, niet gesmolten maar wel zacht

135 g bruine suiker

1 tl vanille-extract

260 g patisseriebloem

300 ml gecondenseerde melk

300 g chocolate chips (of fijngehakte chocolade)

150 g chocolade (om te smelten, mag dezelfde soort zijn dan de chocolade die je in je deeg doet)

200 ml room


1. Vet je bakvorm alvast wat in en bedek met bakpapier

2. Begin met de boter en de suiker samen te mixen tot het er luchtig uitziet.

3. Doe er de vanille bij en mix tot alles is opgenomen.

4. Zet je mixer op een lage stand en doe er afwisselend een deel gecondenseerde melk en een deel bloem in. Wissel af tot beide ingrediënten volledig zijn toegevoegd.

5. Spatel er de chocolate chips of chocoladestukjes voorzichtig door. Probeer niet op de rand van je deegkom te kloppen om de luchtigheid te bewaren.

6. Doe je deeg in de bakvorm, verdeel gelijkmatig en druk goed aan. Indien je dit met je handen doet, gebruik dan wat bloem zodat het deeg niet aan je handen blijft plakken.

7. Bedek je deeg met plastic folie en zet minstens 3 uur in de koelkast.

8. Smelt de chocolade au bain marie en voeg beetje bij beetje al roerend de room toe.

9. Ja kiest zelf hoe dik je de topping wil. Om ze in te dikken kan je extra chocolade toevoegen. Wil je ze iets meer loperig, roer er dan nog wat room door.

10. Verdeel je chocolademengsel over het deeg en zet nog minstens 1 uur in de koelkast (of tot je chocoladelaag mooi is opgesteven).

11. Get ready for sticky fingers


Ik ging aan de slag met deze Amerikaanse versie en paste hier en daar iets aan.