Besneeuwde chocokoekjes

Hoera, 2017 is er nog maar twee weken en we hebben al sneeuw gezien. Speciaal daarvoor deel ik graag dit winterse recept voor besneeuwde chocoladekoekjes.

Deze koekjes zijn ideaal bij een tas chocolademelk terwijl het buiten lekker koud is. Ze zijn ook perfect om samen met kinderen te maken, zo eenvoudig zijn ze. Hun besneeuwde look maakt deze koekjes de perfecte match tijdens de winterperiode. Geloof me, je warmt er echt van op. Ze zien er misschien redelijk klassiek uit, als je er in bijt zal je onmiddellijk de textuur van brownies opmerken.

Het sneeuwlaagje krijg je door de koekjes voor het bakken te bedekken met een dikke laag poedersuiker. Dit lijkt bizar, maar dat zorgt ervoor dat de suiker er niet intrekt tijdens het bakken. Terwijl je de koekjes van de bakplaat haalt valt de overtollige suiker er wel af, geen zorgen.

Besneeuwde chocoladekoekjes (1 à 2 bakplaten, afhankelijk van de grootte) Bereiding: 20 minuten l Rusten: 4 uur l Bakken: 10 minuten

120 g cacaopoeder400 g kristalsuiker120 g boter (of 120 ml plantaardige olie)

4 eieren

2 tl vanille-extract

Snuifje zout

2 tl bakpoeder

260 g patisseriebloem

65 g poedersuiker voor de afwerking


1. Doe het cacaopoeder, de suiker en boter (of olie) samen in een kom en mix op medium snelheid

2. Zet de mixer iets zachter en voeg de eieren 1 per 1 toe. Voeg het volgende pas toe wanneer het vorige volledige is opgenomen in het deeg.

3. Voeg vanille-extract, zout en bakpoeder toe

4. Als laatste voeg je de patisseriebloem toe

5. Mix tot je een mooi egaal beslag hebt

6. Doe plastic folie over je kom en zet 4 uur in de koelkast

7. Warm de oven alvast voor op 180° en bedel je bakplaat met bakpapier

8. Maak bolletjes van ongeveer 2,5-3 cm en leg ze op de bakplaat. Zorg dat er wat ruimte tussen het deeg zit.

9. Bestrooi het deeg op de bakplaat met poedersuiker. Dit mag echt een dikke laag suiker zijn.

10. Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven

11. Laat even afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt zodat de koekjes niet breken.

Nota:

- Is je deeg niet vast genoeg om bolletjes te rollen? Lepel het deeg gewoon in kleine 'hoopjes' op de bakplaat.

- Zijn je koekjes tijdens het bakken in elkaar gelopen? Breek ze gerust van elkaar. Deze koekjes moeten niet perfect rond zijn.