banaan-pinda-chocomuffins

Banaan, pindakaas én chocolade in 1 muffin. I just died and went to heaven. En als dit al té mooi klonk om waar te zijn, hou je dan vast. Deze muffins bevatten slechts 200 kcal per portie.

Mijn vriendje lust geen pindakaas.. I know. Ik snap er niets van. Hoe kan je dit gewoon niet lusten. De combinatie met banaan of met chocolade afzonderlijk at ik vaak, maar toen ik deze combo tegenkwam twijfelde ik niet lang. En ik heb er geen seconde spijt van gehad.

De basis van dit recept is banaan. Hoe zoeter deze zijn, hoe zoeter jouw muffins. Laat ze dus gerust even rijpen en wat vlekjes krijgen. Het zal de smaak alleen beter maken.

Eet ze wanneer ze nog lekker warm zijn. Ik bedoel, komaan, kijk naar die smeuïge pindakaas en de warme chocolade hierboven. Oh, ik wel ze al meteen opnieuw gaan maken!


Pindakaas chocolade-banaanmuffins (12 stuks)


3 (rijpe) bananen

3 eieren

40 g kokosolie

1 tl vanille-extract

150 g pindakaas

50 g speltbloem

30 g cacaopoeder

1 tl bakpoeder

1 tl baking soda

100 g pure chocolade in stukjes (of chocoladedruppels)

100 g pindakaas om door de muffins te roeren


1. Zet de oven alvast aan op 180° en plaats 12 muffinvormpjes in het muffinblik.

2. Doe de banaan in een kom en plet hem met een vork.

3.Voeg hier de eieren, kokosolie en vanille-extract aan toe.

4. Zet de pindakaas heel even in de microgolf zodat hij een beetje vloeibaarder wordt. Voeg dit ook toe aan het banaanmengsel.

5. Mix alles door elkaar.

6. Voeg hier nu de speltbloem, cacao, bakpoeder en baking soda aan toe en mix alles goed door elkaar.

7. Voeg vervolgens voorzichtig de chocoladestukjes toe en spatel ze zachtjes onder het deeg.

8. Verdeel het deeg over de muffinvormpjes.

9. Verwarm de 100g pindakaas een beetje zodat hij vloeibaar is en roer zachtjes door de muffins bovenaan.

10. Schuif je muffins in de voorverwarmde oven en laat ze 20 minuten bakken.

11. Haal de muffins uit de oven wanneer een prikker er droog uitkomt.

12. Laat de muffins 10 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.

13. SMULLEN MAAAAAAR


Licht aangepast recept van Bakerita