2x gezond met banaan

Je kent het wel: je koopt een tros bananen, je eet er twee en voor je het weet krijgen de andere van die vieze bruine plekken. Tarte Bon Bon to the rescue! Ik ging aan de slag met enkele recepten en na vele pogingen bied ik jullie dan ook graag mijn twee receptjes aan.

Oh en niet vergeten: hoe rijper de bananen, hoe zoeter je baksels.


Bananenbrood met Griekse yoghurt (1 cakevorm van 20cmx9cm)

Bereiding: 15 min I Bakken: 40 min I Glutenvrij


180 g boekweitmeel

1,5 tl bakpoeder

Snufje zout

2 eieren

2 rijpe bananen

140 g magere Griekse yoghurt

3 el honing

3 el kokosbloesemsuiker

50 à 100 g pure chocolade grofgehakt (optioneel)

1. Zet je oven alvast aan op 180° C en bedek je vorm met bakpapier.

2. Doe boekweitmeel, bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar.

3. Neem een andere mengkom en doe hier de eieren in.

4. Klop de eieren zacht op (niet stijf).

5. Plet de banaan en meng deze onder de eieren

6. Voeg hier de Griekse yoghurt, honing en kokosbloesemsuiker aan toe.

7. Voeg je ei-banaanmengsel toe aan de droge ingrediënten en roer zachtjes door elkaar tot je een mooi glad mengsel hebt.

8. Indien je chocolade wil gebruiken kan je deze grofhakken en onder je beslag roeren.

9. Giet je beslag vervolgens in de bakvorm en zet 40 min in de voorverwarmde oven.

Eet met een laagje pindakaas of frambozenconfituur of gewoon lekker puur. Smakelijk!

-> Kijk snel onder de foto voor het tweede recept


Haver-Banaankoekjes (+/- 10 à 12 koekjes)

Bereiding: 10 min I Bakken: 15 min

2 bananen

90 gram (glutenvrije) havermout

Handvol grofgehakte chocolade of noten

1. Warm je oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.

2. Plet de banaan en roer hier de havermout onder.

3. Roer de chocolade, walnoten of andere toevoeging hieronder.

4. Maak met behulp van twee lepels balletjes en leg ze op de bakplaat.

5. Met de bolle kant van je lepel kan je ze vervolgens mooi open 'wrijven' tot een rond koekje.

6. Zet 15 min in de warme oven en smullen maar!